Szilveszter – Melegebb éghajlaton I.

A szilvesztert, az újévet melegebb helyen tölteni jó dolog. Ha valaki kicsit korábban cselekedett, egy jó árasított repülőjeggyel és időben lefoglalt szállással sokat tudott spórolni. Most az Egyesült Arab Emirátusok kerül terítékre.
Szilveszter nyári melegben

A szilvesztert nem otthon töltős verzióját már egész jól körül jártuk, most a külföldi szilveszterezésre kerül a sor, olyan tájakon, ahol nem szükséges a télikabát.

Akkor éjfélkor rózsavízzel fogunk koccintani? Ez az egyik legfontosabb kérdés egy európainak, a válasz: nem. Fontos adat nem csak a szilveszterrel kapcsolatban, hanem a környékre utazással kapcsolatban is, hogy a négy és öt csillagos szállodákban elérhető az alkohol a vendégek számára. Szóval lehet pezsgővel koccintani szilveszterkor.

Hőmérséklet

Ez az, amivel nem lesz gond, egész más életérzés, a ködös, hideg, jó esetben havas magyarországi télből megérkezni az Egyesült Arab Emirátusokba. Ahol az éves átlaghőmérséklet 31,5 fok, a januári átlag 23, a decemberi pedig 26 fokos.

Mielőtt a névre rátérnénk, ott az emír kifejezés, amely herceget is jelent, és egy adott terület vezetőjét is. Azt az országrészt amelyet vezet, pedig emirátusnak hívják, így már érthetőbb az ország neve.

Elírt név

Itthon létezik egy kis kavarodás a fejekben a közel-keleti állammal kapcsolatban, az egyik fontos információ, hogy 1971. december másodikán alapították. A névből következik, hogy hét emirátusból, azaz hét önálló területi egységből áll.

Ezek közül a legismertebb Dubai, amelynek a fővárosa Dubai. A másik húzó név pedig Abu-Dzabi, amely nevét az előbb leírtak szerint kell írni, nem úgy ahogy megszoktuk, hogy Abu-Dhabi.

Gazdagság

A két legismertebb emirátus közül, Dubai-ról találhatók korábbi írásos emlékek, amelyek egészen 1095-be vezetnek vissza. A hely régen ismert a gyöngyhalászatáról, amely tevékenység az 1930-as években áldozott le. Az 1960-as években találtak olajat, aminek az eredménye ma is jól látható a sivatagból kinőtt városokon és a gazdagságon. Amiért rengeteg turista érkezik az országba az a következő: Dubai olajtartalékai kb. húsz évre elegendőek, utána állítólag kimerülnek. Ezt tudván és erre felkészülvén az állam jó ideje a turizmust erősítette, erősíti.

Nem véletlen épültek a hatalmas szállodák, üzletközpontok, minden arról szól, hogy az emberek a világ minden tájáról idejöjjenek, lazuljanak a tengerparton és költsék a pénzüket a bevásárló központokban.

A kapocs

A környék felkapottsága nem véletlen, ugyanis a lehető legjobb helyen található az Egyesült Arab Emirátusok.

A távol-kelet és a jó öreg Európa között található félúton, az összekötő szerepe a térségnek már nagyon rég óta ismert. A keleti selymek és más árucikkek a közel-keleten keresztül jutottak el Európába. Ezen felül a keleti kultúra és a tudás is erről a területről szivárgott át felénk. A sivatag mellett a vallási emlékhelyekben is igen gazdag az Egyesült Arab Emirátusok.

Dubai hotelek itt!

Kapcsolódó cikkek

Szilveszter nyári melegben

Szilveszter – Melegebb éghajlaton I.

Mit kell tudni, ha külföldön szilveszterezünk?

Utazás télből nyárba

Szilveszter – Melegebb éghajlaton II.

Miért utazzunk Thaiföldre szilveszterkor és karácsonykor?