Szilveszter a Bambara Hotel Premiumban

Hotelekből számtalan stílus létezik: modern, középkori, űrbázisos, bauhaus stílusú, ha ön valami igazán különlegesre vágyik, akkor indulás a Bambarába. A Bükkben lévő, csodálatos környezetben lévő hotel Afrikába repíti a vendégeit.
Bambara Hotel**** szilveszter - Felsőtárkány - szilveszter afrikai stílusú hotelben

A szálló kialakítása teljesen illik az afrikai, közelebbről az Afrika nyugati részén lévő Maliban használt építészeti stílushoz. Ez természetesen nem a véletlen műve, ez volt a terve a rokoni szálakkal Malihoz kötődő tulajdonosnak. A Bambara ezáltal különleges, mert ez a stílus teljesen egyedülálló Magyarországon, de még a környező országokban is.

A 2011-ben átadott szálloda tervezési munkáit Pottyondy Péter végezte, a hely Felsőtárkány községben található, egy dombtetőn, ahol közel ötvenezer négyzetméteren terül el. Az afrikai hangulatba ügyesen bele lett integrálva a wellness részleg, ez a jól összehangolt kettősség teszi igazán különlegessé teszi a Bambarát.

A név természetesen köthető Malihoz, ugyanis a bambara azt a nyelvet jelenti, amelyet a lakosság 80 százaléka beszél. Innen ered a hotel neve, amely szobáit sík képernyős televíziók, vezetékes internet és jó kilátás jellemez, a közösségi terekben pedig szabadon fogható a wifi. A hangulatról és az egyedi stílusról a modern anyagokból épült, eredeti afrikai stílusban kialakított szobák gondoskodnak. A színekről, az anyagokról és a kialakításról a képek "beszélnek" a legjobban. A varázslatos az egészben, hogy tíz perc autóútra vagyunk Egertől.

Nem véletlen az afrikai vonal, ugyanis erre a fonalra lett felfűzve minden. Még az étterem konyhája is, ahol nem csak a Magyarországon és az Európában megszokott ételeket készítik, hanem az afrikai különlegességeket is. Ezért a gasztronómiai kalandozásért is érdemes ellátogatni a Bambarába, ahol a vegán konyha is elérhető.

A környezetbe, műveltebben fogalmazva a miliőbe remekül illik a mini állatkert, ahol az ausztrál törpe kenguru az egyetlen tájidegen állat. A rendkívül szelíd, a gyermekek által igen kedvelt kis kenguru mellett a szurikáták a sztárok. Ki kell emelnünk szálloda kedvencét, Bizsut, akinek a "csapata", mindenkinek mosolyt csal az arcára.

A gyerekek kedvenc állatának a neve szuahéli nyelvből származik, a jelentése „szirti macska”. Nem véletlenül volt ennyit emlegetve az állatsereglet, ugyanis az etetésük az egyik fő műsorszám.

További információk a Bambara hotelről, és foglalás ide kattintva.

Kapcsolódó cikkek

Andrássy Rezidencia wine & Spa ***** - Andrássy Hotel szilveszter - Tokaj, Tarcal

Andrássy Hotel – Velünk élő történelem

Az Andrássy Rezidencia wine & Spa *****borkínálata, azaz a vinotékája igen széles.

Szilveszter termál hotelben - Barack Hotel**** Tiszakécske

Menekülj el a zajos bulik elől a Barack Thermal Hotelbe

A vidéki nyugalom nagyon vonzó azok számára, akik a nagyobb városokban élnek.

Szilveszter Sárváron - Spirit Hotel*****

Szilveszterezz úgy, mint a sztárok! Irány a Spirit Hotel!

A sárvári Spirit Hotel méltán híres a pihenni vágyók körében.